Ректор звітує: Віктор Коцур розповів про виконання своїх обов’язків у 2019 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор звітує: Віктор Коцур розповів про виконання своїх обов’язків у 2019 році

Доктор історичних наук, професор, ректор університету Віктор Коцур уже два десятиліття очолює ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» і за цей час встиг заслужити на повагу та любов серед студентів і колег. Лише за 2019 рік Віктор Петрович зробив чимало дуже корисних та необхідних речей як для студентів, так і для викладачів та працівників альма-матер, про які він і звітувався 20 грудня 2019 року на Конференції трудового колективу.

У звіті ректора йшлося про те, що сьогодні університет системно модернізується шляхом формування нового освітнього простору, оновлення матеріально-технічної та навчально-лабораторної баз, застосування сучасних інформаційних технологій, модульного навчального середовища, формування потужного науково-методичного супроводу освітнього процесу. В університеті функціонує 6 факультетів (фінансово-гуманітарний, природничо-технологічний, соціоісторичний, педагогічний, філологічний, фізичного виховання). Освітній процес забезпечують 26 фахових кафедр.

Станом на 1 грудня 2019 року в університеті здобувають вищу освіту 5672 особи (на 339 осіб або на 6,2% більше, ніж у минулому році). Серед здобувачів вищої освіти 5524 студенти, 140 – аспірантів та 8 докторантів. За держзамовленням навчається 3457 студентів (на 24 більше від минулого року), за кошти фізичних та юридичних осіб – 2215 студентів (на 298 осіб більше, ніж у минулому році). Співвідношення контингенту здобувачів освіти державної і контрактної форм навчання становить 61 % до 39%. Освітній процес забезпечують 406 (проти 389 в минулому році) науково-педагогічних працівників, серед яких 363 (89,4%) штатні працівники. 314 осіб (77,3%) мають наукові ступені та вчені звання: 69 (що становить 17%) – доктори наук, професори, 245 (або 60,3%) –  кандидати наук, доценти.

«В університеті послідовно і наполегливо впроваджуються нові наукові, методичні та організаційно-економічні механізми, які забезпечують якість освіти та ефективне використання наявних ресурсів на засадах інноваційного розвитку. У 2019 році проводилася цілеспрямована робота з утвердження  позицій університету на теренах міжнародного та вітчизняного освітнього простору. У  web-рейтингу університетів світу (Ranking Web of Universities) наш університет займає 143 місце серед 320 закладів вищої освіти України та 12913 місце серед 28 тисяч університетів світу. Університет щорічно підтверджує свої позиції (2019 рік – 137 місце) у академічному рейтингу «ТОП-200 Україна» за проєктом ЮНЕСКО (формується за показниками якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання та міжнародного визнання) серед двухсот кращих університетів України. Результативність діяльності колективу університету підтверджена визнанням на національному та міжнародному рівнях», – зазначає Віктор Петрович.

Слід відмітити, що у 2019 році здобутки університету на Міжнародних освітянських виставках були такими:

Гран-прі: номінація «Лідер наукової та науково-технічної діяльності» на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2019» (14-16 березня 2019 року); номінація  «Міжнародне співробітництво в галузі освіти і науки» на Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – 2019» (12-13 квітня 2019 року); номінація «Інноваційна діяльність з впровадження організаційно- педагогічних процесів у закладах вищої освіти» на Міжнародній виставці  Освіта та кар’єра – День студента 2019. Освіта за кордоном» (15-16 листопада 2019 року).

Золоті медалі: у номінації «Створення та впровадження системи моніторингу якості освіти та освітньої діяльності в закладах вищої освіти» на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2019» (14-16 березня 2019  року); у номінаціях «Інноваційна діяльність закладів освіти – ресурс забезпечення якості освіти» та «Інновації в формуванні та розвитку педагогічної майстерності в умовах вимог Нової української школи» на ХІ Міжнародному форумі «Інноватика в сучасній освіті» (22-24 жовтня 2019 року).

Науково-педагогічними працівниками отримано 5 Почесних грамот та 87 дипломів лауреатів Міжнародних освітянських виставок за проведення майстер-класів та круглих столів.

Зростання наших позицій у рейтингах та оцінка високих здобутків університетської спільноти на міжнародних виставках – це ознака правильності обраного нашим колективом курсу на забезпечення якості освіти, результативності наукових досліджень та впровадження інновацій.

Протягом подальшого виступу Віктор Коцур доповів про свою роботу згідно з пунктами контракту № ІІІ-54 від 22 червня 2016 року, а також поділився своїм науковим доробком за 2019 рік та планами на 2020 рік. Детальніше з цією інформацією ви можете ознайомитись у звіті ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віктора Петровича Коцура про виконання у 2019 році умов контракту № ІІІ-54 від 22 червня 2016 року.

«Підсумовуючи сказане, зазначу, що моя організаційно-управлінська діяльність, як ректора, за звітний період була спрямована, насамперед, на подальше підвищення якості освітніх послуг, розвиток наукового потенціалу та міжнародних проєктів, забезпечення стабільного матеріально-технічного та фінансового стану, розвиток студентського самоврядування, зміцнення кадрового потенціалу, забезпечення соціальних гарантій усіх членів трудового колективу та студентства університету. У звітному 2019 році університет, завдяки наполегливій і плідній роботі всього колективу, розвивався динамічно, на оновленій матеріально-технічній, модернізованій навчально-лабораторній базах. Завдяки сучасним інформаційним технологіям, потужному науково-методичному супроводу, нам вдалося вийти на новий якісний рівень управлінської роботи, навчально-виховної, науково-дослідної, культурно-просвітницької. І наш обов’язок докласти всі зусилля, щоб університет і в подальшому залишався серед лідерів педагогічної освіти і науки України. Загалом, діяльність ректора й Університету здійснювалась у рамках чинного законодавства та реалізації контракту з МОН України з метою подальшого становлення конкурентоспроможності закладу вищої освіти, забезпечення високоякісної освіти, науки та інноваційної діяльності.

Наступний 2020 рік буде не менш складним, як і попередні. Проте, сподіваюся на подальшу спільну діяльність усіх, хто готовий брати активну участь у розбудові Університету, що спрямована на виконання стратегічних планів по створенню ефективно працюючої системи багатопрофільної, високоякісної підготовки фахівців, утвердженню Університету як провідного педагогічного закладу вищої освіти. Дякую за увагу. Вітаю усіх з наступаючим Новим 2020 роком. Бажаю миру, добра і злагоди, міцного здоров’я, щастя і благополуччя Вам і Вашим родинам, подальшої плідної праці на благо нашого Університету й Української держави!», – завершив свій звіт Віктор Петрович.

Крім цього, про свої досягнення прозвітувалися та внесли свої пропозиції щодо роботи у 2020 році кандидат економічних наук, доцент, декан фінансово-гуманітарного факультету Світлана Кучеренко, кандидат біологічних наук, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методики професійної підготовки Юрій Шапран, директор бібліотеки Ольга Шкира, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко, а також представник студентського самоврядування Наталія Сотник.

Як для ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди» та і для його ректора Віктора Коцура 2019 рік став по-справжньому знаковим і переможним. У нашому університеті є дійсно багато людей, якими можна пишатися і завдяки яким навчальний заклад не зупиняється на досягнутому та підкорює нові вершини. Сподіваємось, що на цьому розвиток та процвітання нашого університету не завершиться і наступного року на Конференції трудового колективу буде набагато більше перемог і досягнень, про які з гордістю звітуватимуть сковородинівці.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту