Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет відкриває нові горизонти українсько-турецької співпраці

У рамках міжнародної співпраці Стамбульського фонду науки і культури з ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», протягом 5-6 листопада 2019 року було проведено робоча зустріч щодо реалізованих та подальших спільних проєктів у галузі освіти, науки і культури, розширення співпраці між установами.

Заходи були організовані на найвищому рівні за участю директора Стамбульського фонду науки і культури Саїда Юджи, ректорів університетів Переяслава Віктора Коцура та Ізмаїла Ярослава Кічука. Турецькими партнерами були презентовані багаторічні надбання Стамбульського Фонду науки і культури, визначено подальші напрямки україно-турецької співпраці. Ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», доктор історичних наук, академік Віктор Коцур розповів про історію освітнього процесу університету в Переяславі, наголосив на особливому значенні для освіти та науки, співпраці із Стамбульським фондом науки і культури. У свою чергу, керівник міжнародного відділу нашого університету, доцент кафедри педагогіки, теорії та методики початкової освіти Оксана Ковтун розповіла про особливості навчального процесу в університеті, напрямки підготовки студентів, наукову та міжнародну співпрацю.

Делегація з Ізмаїльського університету презентувала навчальний заклад, який має значний науковий потенціал, насамперед, у дослідницьких розвідках історії України та Туреччини. Під час зустрічі між університетами та фондом були підписані двосторонні угоди про поглиблення співпраці щодо майбутніх міжнародних проектів, метою яких буде пропагування загальнолюдських цінностей.

Враховуючи загальноцивілізаційні цінності, які пропагували своєю філософією Саїд Нурсі та Григорій Сковорода та які несуть ідеї людино центризму, добра та любові до рідної землі, кандидат політичних наук, старший науковий співробітник відділу національних меншин Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України, доцент кафедри політології Переяслав-Хмельницького університету Віталій Коцур провів відкритий семінар на тему «Соціокультурний вимір українсько-турецьких міждержавних відносин на прикладі спорідненості філософських поглядів Григорія Сковороди та Саїда Нурсі». Ця філософія добра і миру притаманна як українському, так і турецькому народу. Саме тому сповідування ідей Сковороди та Нурсі є надзвичайно актуальними в умовах глобалізаційних світових трансформацій і безпекових викликів.

У рамках українсько-турецького співробітництва представники сковородинівської альма-матер   підписали договір про співробітництво та домовилися про подальше поглиблення співпраці з Ускюдарським університетом (Стамбул, Туреччина).

Слід зазначити, що робоча зустріч проходила за підтримки Генерального консульства України в Стамбулі, а до міжнаціонального полілогу долучилася український консул Катерина Пасинчук.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Перейти до вмісту