Літературне товариство імені Ярослава Потапенка презентує в рідній альма-матер свою третю збірку «Ліхтар»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Літературне товариство імені Ярослава Потапенка презентує в рідній альма-матер свою третю збірку «Ліхтар»

Буквально кілька років тому вони були студентами історичного факультету нашого університету, а вже сьогодні є достатньо успішним та помітним в Україні молодим літературним об’єднанням, яке знають та чекають на мистецьких фестивалях. Сьогодні у них є автори у багатьох куточках України, їх твори читають Сергій Жадан, Яніна Соколова, Сашко Положинський, Василь Шкляр, Макс Кідрук та навіть гуру української поезії Юр Іздрик. Про них відгукуються літературні критики, їх читають у Білорусі, Польщі та Литві.

І все ж, ми безмежно пишаємося що можемо назвати їх своїми, і їх мегакрута справа почалася саме в нашому університеті – вітайте у стінах рідної альма-матер Літературне товариство імені Ярослава Потапенка з презентацією свого третього альманаху «Ліхтар».

Вже найближчого понеділка, 28 жовтня 2019 року о 12:00, у день народження свого ідейного натхненника та наставника багатьох поколінь сковородинівців Ярослава Олександровича Потапенка, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського висадиться зоряний десант митців-співзасновників Товариства: Тарас Сафонюк, Єлизавета Томашевська, Максим Левченко, Наталія Толочко та Ярослав Олійник.

У ході зустрічі, яка пройде у нещодавно заснованому в університеті форматі «Платформа можливостей», молоді літератори презентують свою нову збірку, наочно розкажуть Вам про те чим жили та чого досягли протягом останнього року, прочитають свої нові та вже улюблені вами, з попередніх презентацій, авторські поезії. Крім того, залюбки підпишуть вам свої книги, які сподіваються, ви матимете бажання придбати у ході презентації. А головне – поділяться зі сковородинівцями власними лайф-хаками щодо того, як власноруч творити красиві та успішні сторінки гарного та влучного поетичного й прозового слова та активно просувати його на літературному та мистецькому українському ринку.

Сподіваємось, почувши про подальші плани Літературного товариства імені Ярослава Потапенка, творчим особистостям нашого університету й самим захочеться долучитися до нього. Адже те що створено в університеті неодмінно має продовжувати жити вже в нових поколіннях наших студентів.

Отож, неодмінно чекатимемо вас на території щирого та правдивого українського слова, здорового патріотизму та відмінного настрою. Буде літературно!

Перейти до вмісту