Ректорат від 24.09.2019: про Українсько-польський Форум, «Сікорські читання» та мову в освітньому процесі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 24.09.2019: про Українсько-польський Форум, «Сікорські читання» та мову в освітньому процесі

У вівторок, 24 вересня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№106) відбулося чергове засідання ректорату. Порядок денний стосувався обговорення підготовки до VІІІ Українсько-польського/Польсько-українського наукового форуму та VІІІ Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання», підсумків зарахування у аспірантуру і докторантуру у 2019 році, акредитації освітніх програм у 2019/2020 навчальному році, застосування державної мови у освітньому процесі та підготовки до відзначення Дня працівників освіти.

На початку засідання ректор університету, доктор історичних наук, професор, академік НАПН України Віктор Коцур привітав з нагоди нещодавнього ювілею кандидата педагогічних наук, доцента кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Тетяну Швець, побажавши їй міцного здоров’я та невичерпної енергії та подарувавши букет пахучих осінніх квітів.

Перейшовши до безпосереднього обговорення порядку денного він розповів про підготовку VIIІ Українсько-польського/Польсько-українського наукового форуму «Освіта для миру» та зазначив що нині університет закінчує останні приготування до Форуму, а поточні робочі питання буде обговорено на закритому засіданні оргкомітету, яке відбулося опісля ректорату.

Обговорення підготовки до проведення VІІІ Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання» відбулося у рамках другого питання порядку денного засідання. Кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного відділу історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» керівник Центру усної історії Тарас Нагайко у своєму виступі відмітив, що цей захід вже є традиційним для нашого університету. Цьогоріч він проходитиме 16 жовтня. Відповідно до наказу №188 від 24 вересня 2019 року, склад організаційного комітету лишився у сталому вигляді, та нині активно працює над наповненням програми форуму. Наступне засідання робочої групи відбудеться на початку жовтня.

Про підсумки зарахування у аспірантуру і докторантуру у 2019 році. йшлося у виступі кандидата педагогічних наук, професора, завідувача відділу аспірантури та докторантури Антоніни Розсохи. Вона зазначила, що всього станом на 1 жовтня 2019 року відділ аспірантури і докторантури налічує 142 аспіранта, серед яких на державній формі навчання – 93 особи, а за кошти фізичних та юридичних осіб – 49 осіб. Всього із зазначеної кількості здобувачів на денній формі навчання – 59 осіб, на вечірній – 43 особи, а на заочній – 40 осіб. Серед 8 докторантів 7 осіб – на державній формі навчання і 1 особа – на контрактній.

З акредитацією освітніх програм у 2019/2020 навчальному році ознайомила присутніх керівник Навчально-наукового центру по забезпеченню якості освіти, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олена Усик. Відтак, вже підготовлено лист-повідомлення до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, у якому йдеться про намір нашого закладу вищої освіти  акредитувати 4 освітніх програми за рівнем бакалавр та ще 4 за рівнем магістр. Нині університет чекає рішення НАЗЯВО про графік проведення акредитацій, а також готує акредитаційну папку освітньої програми «Біологія та основи здоров’я» за освітнім рівнем – магістр (студенти, що випускаються наприкінці 2019 року – прим.авт.). На даному етапі створено групи, що працюють по всіх методичних рекомендаціях Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Наступним, у ході порядку денного, було питання щодо застосування державної мови у освітньому процесі, а відтак, перший проректор Валерій Хомич ознайомив членів ректорату із листом МОН України «Про застосування державної мови у освітньому процесі», у якому особлива увага звертається на необхідність виконання Конституції України, законів України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та «Про освіту», зокрема в частині застосування державної мови в освітньому процесі. У зв’язку з введенням в дію нового українського правопису кандидат філологічних наук, доцент кафедри української лінгвістики та методики навчання Людмила Довбня у вигляді презентації ознайомила присутніх керівників структурних підрозділів та членів ректорату зі змінами до українського правопису на прикладі слів, що чи не найчастіше вживають науково-педагогічною спільнотою у межах її компетенції.

Крім цього, Валерій Феодосійович розповів про підготовку до відзначення Дня працівників освіти. Повідомляється, що урочистості з нагоди Дня працівників освіти в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбудуться 2 жовтня о 12:00 в актовій залі університету.

Нехай Ваша осінь буде сонячна і тепла, з жовтогарячими, червоними і золотистими барвами, з помаранчевими пузатими гарбузами, з затишними шарфами і терпким запахом хризантем, з вартісними книжками і запашною кавою.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Фотогалерея

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту