Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Засідання ректорату та стипендіальної комісії від 09.09.2019: наукова атестація університету, укладення контрактів та плани на вересень

У понеділок, 9 вересня 2019 року о 10:00, в залі засідань ректорату (№ 106) розпочалося перше, у новому 2019-2020 навчальному році, засідання ректорату. На порядок денний постали важливі питання життєдіяльності університету, зокрема про порядок проходження наукової атестації університету, організаційно-методичне забезпечення освітнього процесу, процедуру проходження акредитації освітніх програм, стан укладення договорів на контрактну форму навчання та порядок організації додаткового прийому студентів, загально університетські, сковородинівські та основні заходи на вересень 2019 року.

Засідання відкрив ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», доктор історичних наук, академік Віктор Коцур, який від імені ректорату та вченої ради університету привітав ювілярів, які порівняно нещодавно відзначили знаменні дати у своєму житті: доктора історичних наук, професора, декана факультету фізичного виховання Віктора Куйбіду; доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології Надію Коцур; кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки, керівника навчального відділу Анатолія Брехунця; старшого викладача кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання Ольгу Іщенко; старшого викладача кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму факультету фізичного виховання Олександра Іщенка; доктора мистецтвознавства, професора, завідувача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Тетяну Мартинюк; кандидата історичних наук, доцента, заступника завідувача кафедри кафедри біології і методики навчання з навчальної роботи Наталію Крецул; кандидата історичних наук, доцента кафедри професійної освіти Олену Сергійчук та кандидата історичних наук, доцента кафедри історії та культури України Олену Колибенко.

Крім цього, слово було надано заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентині Губенко, яка, за дорученням міського голови Тараса Костіна, привітала Віктора Віталійовича та вручила йому символічний подарунок – парасолю із зображенням герба міста Переяслава-Хмельницького.

У ході розгляду першого питання кандидат філософських наук, доцент, проректор з наукової роботи Сергій Рик доповів про порядок проходження наукової атестації університету. Відтак, відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», Порядку проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 652 «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності», наказу Міністерства освіти і науки України від 12.03.2019 № 338 «Про державну атестацію закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 червня 2019 року за № 688/33659, № 689/33660, проводиться державна атестація закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності закладів вищої освіти, які знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України. Сергій Миколайович повідомив, що навчально-науковим відділом було сформовано та подано до Міністерства освіти і науки України заявку на проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності та відповідні інформаційні матеріали за 2014-2018 рр. за науковими напрямами «Суспільні науки» та «Гуманітарні науки та мистецтво». Пакети документів включали 4 форми: «Відомості про наукову та науково-технічну діяльність закладу вищої освіти», «Перелік основних показників, на основі яких здійснюється оцінка наукового потенціалу та результативність закладу вищої освіти за науковим напрямом», «Відомості про наукові досягнення» та «Перспективний план розвитку».

У свою чергу, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки, керівник навчального відділу Анатолій Брехунець ознайомив присутніх із організаційно-методичним забезпеченням освітнього процесу у 2019-2020 навчальному році. Анатолій Іванович закцентував увагу присутніх на тому, що при організації проведення навчального року необхідно керуватись Наказом №140 й основними положеннями, що стосуються організації проведення освітнього процесу. Зверніть увагу, що з 18 листопада по 7 грудня 2019 року відбуватиметься організація та проведення підсумкового тестового контролю з теоретичного модуля навчальних дисциплін та практичного модуля магістрами 2 року навчання, а в період із 1 січня по 17 лютого 2019 року гуртожиток №1, традиційно, працюватиме в економ-режимі.

У ході обговорення наступного питання, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник навчально-наукового центру по забезпеченню якості освіти Олена Усик прозвітувала про процедуру проходження акредитації освітніх програм в 2019-2020 навчального року, оскільки цьогоріч ця процедура повністю нова. Олена Федорівна зазначила, що на даному етапі є супровідні документи, методичні рекомендації, за якими триватиме робота університету та новоутвореного структурного підрозділу, а задля ознайомлення робочих груп, які будуть займатися самоаналізом на електронні скриньки кафедр розіслано відповідні листи з матеріалами. Сама процедура передбачає, що до 27 вересня 2019 року потрібно подати інформацію про те, які освітні програми будуть акредитуватися. Центр вимагає від робочих груп, щоб все відбувалося швидко й відповідально, адже після подачі заявки до неї вже не можна буде внести змін. Крім того, відомо, що розроблений графік робочих груп по кожній освітній програмі окремо, тому що в положеннях прописано, що, в першу чергу, розглядатиметься показник унікальності кожної освітньої програми, визначатиметься її мобільність, активність, автономність кожного вузу в Україні окремо. На даному етапі в університеті відповідальні особи продовжують моніторити сайт Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти із усіма їхніми нововведеннями, тому що, в свою чергу, агенство теж почало активне функціонування лише в цьому році. Робота є досить важкою, специфічною та відповідальною, тому що від участі кожного викладача, який буде в робочій групі, залежить імідж навчального закладу і освітньої програми, в цілому.

Про стан укладення договорів на контрактну форму навчання та порядок організації додаткового прийому студентів повідомив кандидат педагогічних наук, доцент, відповідальний секретар приймальної комісії, Сергій Закопайло. Сергій Анатолійович нагадав, що 10 вересня 2019 року спливають терміни укладання договорів за додатковим набором, а також готуються подання на відрахування тих осіб, які не уклали договори про надання освітніх послуг в період основного набору. Відмітимо, що контрактну форму навчання до університету цього річ зараховано 1023 особи. Нагадуємо, що до 20 вересня 2019 року, згідно правил прийому, один день виділяється на прийом документів на додатковий набір вступників заочної форми (бакалаврат і магістратура) та денної форми (лише магістратура). Вступні іспити проходитимуть із 23 по 26 вересня 2019 року, а 30 вересня 2019 року буде оприлюднено наказ на зарахування.

Доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання філологічного факультету, керівник Центру Сковородинознавства університету Микола Корпанюк довів до відома присутніх про те, що стартує новий сезон загальноуніверситетського творчого конкурсу «З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє». Не секрет, що віддавна він є досить хорошим навчально-виховним заходом, який щорічно триває від початку квітня до середини листопада, з урочистим та символічним підбиттям підсумків 3 грудня, у день народження Григорія Савича. Микола Павлович переконаний: «Студенти хочуть пізнавати не лише Григорія Сковороду, але й розуміння того, чому він навчав, і, як показують їхні дуже цікаві роботи, це допомагає розкривати можливості кожного учасника заходу. Я закликаю студентів брати участь в конкурсі та духовно розвиватись»

Майже наостанок зібрання, керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко ознайомив присутніх із планом проведення в університеті основних заходів у вересні 2019 року: 11 вересня – студентський пікнік для усіх факультетів університету і, зокрема, для першокурсників; 12 вересня – відбір акторів до театральної студії «Broadway» та перегляд вітчизняних кінофільмів до Дня українського кіно, яке відзначається 14 вересня; 17 вересня – День першокурсника; із 17 по 27 вересня – дні інформування про нові надходження до бібліотеки; 19 вересня – традиційні заходи, присвячені міжнародному Дню мира; з 19 по 20 вересня – Міжнародна конференція «Переяславська мовознавча толока»; 20-21 вересня – святкування Дня міста; 25 вересня – заходи до всесвітнього Дня туризму; 26-27 вересня – інтернет-конференція «Безпека життєдіяльності, екологія та охорона здоров’я молоді ХХІ століття: сучасний стан, проблеми та перспективи»; 26 вересня – традиційні спортивні змагання «Нічний футбол»; 27 вересня – виховний захід у еко-читальні «Моя країна дивовижна» за участі вихованців дошкільного закладу «Любавонька». Крім того, волонтерським відділом студентської ради університету впродовж місяця заплановано відвідування вихованців дитячого реабілітаційного центру «Калинка»; із 24 вересня по 1 жовтня – посвяти у студенти по факультетах; 12 вересня – оновлення списків студентів, які відносяться до пільгових категорій. Також, усіх охочих запрошують відвідати художню виставку копій картин народної художниці Марії Буряк, виконаних студентами педагогічного факультету, яка нині експонується у читальній залі університету.

По закінченню ректорату, розпочалося засідання стипендіальної комісії, у ході якого декани факультетів доповіли про призначення стипендії студентам І курсу денної форми навчання бакалаврату і магістратури. Було повідомлено про те, що 12 вересня о 16:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться збір студентів з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, задля написання заяв про надання компенсації за харчування та допомогу для придбання навчальної літератури.

Несподіваним завершенням ректорату та стипендіальної комісії, стало привітання Віктора Куйбіди з нагоди його ювілею студентами І-ІІІ курсів природничо-технологічного факультету, які виконали для нього пісню Бучака та вручили символічні подарунки. Сподіваємось, що новий навчальний рік для студентів та викладачів буде таким же приємним та сповненим цікавими сюрпризами.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ
[dt_divider style=”thin” /]

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту