Проєкт Центру інноваційного навчання та трансферу технологій представлено на стипендіальну програму «Zavtra.UA» Фонду Віктора Пінчука

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Проєкт Центру інноваційного навчання та трансферу технологій представлено на стипендіальну програму «Zavtra.UA» Фонду Віктора Пінчука

Робота над проєктом «Immersive gaming in international virtual exchange technology of professional area» («Іммерсивні ігри в технології міжнародного віртуального обміну професійним середовищем») розпочалася у березні 2019 року. Поштовхом до нього стали семінари проведені на базі Центру інноваційного навчання і трансферу технологій ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Обговорення велося щодо актуальних тенденцій розвитку вищої освіти, її інтернаціоналізації, залучення провідних стейкхолдерів, посилення практичної спрямованості, реалізації дуальної освіти в Україні.

Наукова діяльність Центру має широке коло аспектів освітньої екосистеми. Основними питаннями, що дали поштовх для даного проєкту стали такі:

– Чому навіть для молодих спеціалістів на підприємствах зростає роль такого компонента, як «бізнес-навчання», «індивідуальне навчання», «система розвитку та навчання персоналу» тощо?

– Чи можна починати професійну підготовку через віртуальний простір з першого дня навчання у ЗВО?

– Як здобувачу вищої освіти показати професійне середовище інших країн і не лише показати, але й дати йому можливість відчути себе в ньому?

– Як надати здобувачам вищої освіти можливість вирішувати професійні проблеми та спілкуватися з провідними стейкхолдерами не в період короткотермінової практичної підготовки, а систематично?

– Яких професійних та академічних успіхів можна досягти при використанні іммерсивних технологій в рамках навчальної дисципліни, освітньої програми?

Результати наукової роботи студентки IV курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Олександри Кондраток та наукових керівників мають вагоме значення, інноваційний характер і науковий інтерес міжнародної спільноти. Підтвердженням цьому виступають заключені договори Центру інноваційного навчання і трансферу технологій з Тракійським Університетом (Болгарія), Павлодарським державним університетом (Казахстан), Європейським університетом (Грузія) та іншими щодо подальшої співпраці з удосконалення та впровадження проєкту на міжнародному рівні.

Нині Олександра Кондраток разом з колективом науковців Центру інноваційного навчання та трансферу технологій на чолі з керівником центру, членом-кореспондентом НАПН України, доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри професійної освіти Іриною Доброскок працюють над оформленням інтелектуальних здобутків у наукові праці, які будуть доступні для широкого загалу науковців як алгоритм гейміфікації освітнього середовища.

Проєкт «Іммерсивні ігри в технології міжнародного віртуального обміну професійним середовищем» представлено на конкурс стипендіальної програми фонду Віктора Пінчука – найбільшої приватної загальнонаціональної програми з підтримки талановитої молоді в Україні. Її головна мета – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Перевагами участі є можливість спілкуватися з міжнародними лідерами та обмінюватися ідеями, беручи участь у зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії (YES) та у публічних лекціях Фонду Віктора Пінчука за участі провідних політиків, вчених та експертів.

Центр інноваційного навчання і трансферу технологій запрошує зацікавлених студентів до проектної співпраці, інноваційної діяльності і наукових розробок.

Інформацію надано Центром інноваційного навчання і трансферу технологій

Перейти до вмісту