Підтримай рідне: одягни вишиванку на урочистості з нагоди Дня знань

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Підтримай рідне: одягни вишиванку на урочистості з нагоди Дня знань

Для українців вишиванка – не просто одяг, це дещо дуже особливе: особисте, рідне та святе. Вишивка є символом, який зберігає наше коріння, ідентичність, розуміння самих себе. Це наша історія, наша міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, а також душа українського народу. Саме тому ми закликаємо всіх сковородинівців на урочистості з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, які розпочнуться 1 вересня о 10:00 на майданчику біля центрального входу в університет, одягнути вишиванку.

До слова, всесвітньо відомі актори, музиканти, моделі – уже давно мають в гардеробі цей модний одяг з українським орнаментом. Серед шанувальників нашого одягу, такі зірки як Мадонна, Міла Куніс, Діта фон Тіз, Сандра Буллок, Різ Уізерспун, Кейт Мосс, Джекі Чан, Ніколь Кідман. Одна з найпопулярніших поп-виконавець Адель – позувала у вишиванці для журналу VOGUE.

«Вишиванка для менеце гордість за красу моєї країни!» – каже В’ячеслав Узелков, український боксер, виходячи перед боєм у вишитій сорочці.

Прес-служба університету

Перейти до вмісту