#ДопоможиКирилку: врятуємо нашого 5-річного земляка разом

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > #ДопоможиКирилку: врятуємо нашого 5-річного земляка разом

У останній день весни всю Україну та Переяславщину сколихнула страшна звістка – у місті пострілом в голову було поранено 5-річного хлопчика – Кирила Тлявова, якого близько 16:00 було доправлено до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької ЦРЛ із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікарні у дитини виявили кульове поранення, пізніше він був направлений до медзакладу Києва. Відомо, що маленький Кирилко гуляв із друзями неподалік подвір’я, коли раптом пролунав гучний звук і малий упав.

«Лікарі по-своєму пояснюють, але це страшно. Черепна коробка повністю роздроблена. Куля зрикошетила, побила всю черепну коробку і застрягла в мозку. Її не можуть отримати і вона, ймовірно, там так і залишиться. Зробили трепанацію, прибрали всі ці кістки і повністю все повичищали. Я так розумію, що голова зараз відкрита, щоб набряку сильного не було»,  зазначила бабуся пораненого хлопчика.

Рідні Кирилка просять про фінансову підтримку. оскільки дитина й надалі перебуває у вкрай тяжкому стані і бореться за життя. «Лікарі не відходять від нього ні на секунду. Вони нічого не можуть сказати навіть на півгодини наперед. Дуже тяжкий стан у дитини»,  повідомила бабуся хлопчика у коментарі «Громадському» напередодні.

«Ми не знаємо, скільки грошей буде потрібно. Поки люди самі допомагають: жертвують кошти, перераховують. Якщо дасть Бог, то це на реабілітацію буде на довгі місяці. Потрібні були одні ліки, яких не було в цій лікарні, то домовилися, щоб їх передати з іншої лікарні сюди», – додала вона.

Номери карток мами та бабусі:

4149 5100 6023 2388 (Тлявова Тетяна Олексіївна)

5168 7456 0041 0382 (Тлявова Олександра)

*за матеріалами «ТСН.ua»

Перейти до вмісту