33-й зоряний День народження філологічного факультету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > 33-й зоряний День народження філологічного факультету

 «…Та де б не були ми, і щоб б не робили,
До тебе, філфак, ще не раз ми прийдемо»

Тетяна Гребіневич,
гімн філологічного факультету

26 березня 2019 року у актовій залі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся урочистий концерт з нагоди 33-ої річниці заснування філологічного факультету. День народження одного з найстаріших факультетів є дуже важливою подією для університету, та, безперечно, відзначався на найвищому рівні – урочистим врученням подяк викладачам викладачам та співробітникам факультету від органів студентського самоврядування, яскравим концертом, теплими обіймами, щирими світлинами та прекрасними митями святкового спілкування. Вхід до святкової зали прикрашали творчі доробки студентів, фотозона та виставка малюнків першокурсниці Аліни Зубцової. Також кожен мав нагоду пригоститися печивом і отримати передбачення на майбутнє, а також долучитися до збору коштів на допомогу ООС.

Як ведеться, урочисте святкування своєю вітальною промовою розпочала виняткова прекрасна, дуже освічена і надзвичайно чарівна жінка, котру без сумніву можна назвати мамою філологічного факультету – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, декан Оксана Свириденко. У ній вона відзначила, що відчуває безмежне щастя та приємність бачити у залі кожного, хто має безпосередню причетність до філологічного факультету, є його другом, однодумцем, партнером. Оксана Михайлівна наголосила на тому, що пишається філологічним факультетом, який завжди був сучасним і потужним науково-освітнім центром розвитку творчого мислення, застосуванням новітніх педагогічних технологій, міжнародної співпраці.

Варто зазначити, що перед концертом усі глядачі отримали номерки задля участі у лотереї, а вже у ході концертної програми Оксана Михайлівна витягнула продубльовані номерки з кошику і нагородила десяток випадкових щасливців та щасливиць цінними призами –  флаєрами на найближчу вечірку у НЦК «Зустріч», вхідними квитками до кінотеатру «3D cinema» та великим подарунковим набором канцтоварів від магазину «Вісімочка».

Ні для кого не секрет, що студенти філологічного факультету дуже енергійні і запальні. Вкотре переконав у цьому глядачів танцювальний колектив «Mix up», до складу якого увійшли студентки першого курсу спеціальності «Переклад» факультету-іменинника: Каріна Палатна, Катерина Чорниш, Маргарита Пономаренко, Владислава Д’яченко та Вікторія Козоріз.

Із чудовим та веселим музичним подарунком завітала на свято студентка фінансово-гуманітарного факультету Анна Пшенична, яка виконала власний кавер на відому пісню Валентина Стрикала, назвавши її «Я – філолог».

Надалі своїми вокальними талантами публіку дивували кращі голоси філологічного факультету: студентка 2 курсу іноземного відділення Вікторія Вигівська з піснею «Grende», студент ІІІ курсу іноземної філології Максим Ємець з композицією «Perfect» та студент І курсу іноземного відділення Роман Бондаренко, що потішив слухачів виконанням відомого шлягеру Віктора Павліка під назвою «Недописана книга».

Відмітимо, що не лише піснями вітали рідний факультет, в цей день, його студенти. Відтак, студентка ІІ курсу іноземного відділення Катерина Тимченко продекламувала одну із поезій Ред’ярда Кіплінга, а студентка І курсу відділення української філології Поліна Борисова – вірш власного авторства під назвою «Придет весна…».

Безперечно, період навчання на філологічному факультеті закарбовується у серцях і пам’яті його студентів та випускників, адже він завше потребує великих зусиль і є щедрим на труднощі – особливо якщо ти вивчаєш іноземні мови. Саме про це йшлося у жартівливому відео, яке, спеціально до святкової дати, підготували креативні студенти ІІ курсу іноземної філології: Діана Грись, Володимир Михайлов, Катерина Тимченко, Анна Кухарук, Вікторія Вигівська, Оксана Тороп, Ілона Несторко, Тетяна Бащук, Оксана Симоненко та Дарина Левченко.

У свою чергу студенти І курсу відділення української філології Дарина Кириленко, Софія Шевченко, Лілія Панчоха, Тетяна Ющенко, Поліна Борисова та Віталій Сирай підготували на розсуд глядачів веселу сценку про життя вчительки української мови та літератури, яка, за задумкою авторів, потрапила на урок фізкультури. Видається, експеримент юних театралів-гумористів вдався, поза як у наступному музичному вітання студентка ІІ курсу українського відділення Аліна Набухотна, з, якоюсь мірою, симоволічністю моменту, та вокальною експресивністю, виконала пісню «Експеримент», а дівчата з колективу «Mix up», у свою чергу, разом з таємним гостем, продемонстрували драйвову хореографічну постановку-мікс найпопулярніших музичних композицій останніх років. Між іншим, тим самим таємним гостем, під час танцю, став студент І курсу спеціальності «Переклад» Олександр Фещук, який, окрім того що доповнив жіночий колектив на сцені, ще й є єдиним хлопцем у їх студентській групі.

Коли, здавалось би, святкова програма почала поступово добігати свого завершення на сцену вийшла дорога і очікувана гостя – лауреат перших премій Всеукраїнських та міжнародних конкурсів в Україні, Угорщині, Італії та Молдові; неодноразова володарка кубку Гран-Прі конкурсів в Україні та Молдові у номінаціях «естрадний» та «академічний вокал», студентка Київського інституту музики ім. Глієра та, принагідно, філологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Єлизавета Маслюкова у виконанні якої слухачі насолодились класикою світової пісенної спадщини із репертуару Вітні Хьюстон «I will always love you».

Фінальним акордом свята, вже традиційно, стало спільне виконання «Гімну філологічного факультету», який, у свій час, написали студентка 4 курсу іноземного відділення Тетяни Гребіневич (слова), та випускник факультету Сергій Кожевніков (музика). До слова, саме авторка слів і виконала його, надавши завершенню свята не аби якої урочистості.

Віримо, що свято подарувало усім причетним до його відзначення силу силенну позитивних емоцій та приємних вражень. Студенти факультету вкотре довели, що філологічний, заслужено, є одним з найкращих факультетів. Він багатий на безліч творчих, креативних, розумних студентів та викладачів, випускників, що закінчивши стіни рідної сьомої школи (де знаходиться корпус факультету – прим. авт.) є істинними майстрами своєї справи. Лишається ще раз сердечно привітати філологічний факультет, та побажати ще не один рік радувати і надихати всіх нас. Переконані, йому це неодмінно вдасться.

Поліна Борисова

Перейти до вмісту