«Клуб випускників університету» відкрила зустріч із психологом Іллею Корнієнком

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Клуб випускників університету» відкрила зустріч із психологом Іллею Корнієнком

Протягом більш ніж тридцятилітньої історії існування нашого навчального закладу він дав дорогу в життя тисячам випускників, що, в різні роки, отримавши якісну освіту в стінах сковородинівської альма-матер розлетілись світами, створили свої кар’єри, збудували власні сім’ї – їх життя кардинально змінилось із часу їхньої, здавалось би, такої недалекої студентської юності. Більшість із цих людей стала успішною, та не забуває про рідний навчальний заклад, що, свого часу, простелив їм широку дорогу в фахове майбуття.

На початку нового навчального семестру у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» за ініціативи Відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності та Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету було започатковано новий партнерський проект «Клуб випускників університету», що поставив собі за мету познайомити студентів та науково-педагогічну еліту університету і містян із цікавими випускниками нашого університету, що досягли високих професійних та особистих висот, і, нині, повертаються на гостину до рідної альма-матер аби поділитись своїм досвідом із сучасним покоління сковородинівців та продемонструвати своїм наставникам, що посіяне ними, у студентські душі, зерно проросло, і поширює добру професійну славу про свій навчальний заклад по всій Україні, на теренах всього світу.

Першою ластівкою цього проекту, завдяки сприянню педагогічного факультету, зокрема з ініціативи кандидата психологічних наук, старшого викладача кафедри менеджменту освіти і практичної психології Хараджи Марини Вікторівни та старшого викладача кафедри психології Деречи Алли Анатолїівни стала зустріч із випускником факультету педагогіки та психології (2015 рік випуску), сертифікованим психологом Європейської психотерапевтичної асоціації  (напрямок роботи – «Сім’я і діти») Іллею Корнієнком.

Своїми враженнями від зустрічі діляться викладачі та студенти університету:

Марина Вікторівна Хараджи, викладач, співорганізатор зустрічі:

«Тепла і позитивно заряджена зустріч зі студентами-випускниками, яка надихає на подальшу плідну викладацьку діяльність. Переповнює гордість, що ти причетний до становлення їх (Іллі, Жені, Юлії – прим. авт.) як психологів. Всім успіху!».

Ярослав Пономаренко, магістр І року навчання, голова Наукового товариства фінансово-гуманітарного факультету:

«Хоч я і навчаюсь на фінансово-гуманітарному факультеті, і з психологією, можна сказати «на Ви», але мені було дуже цікаво послухати гостей-випускників, дізнатися про їх перші кроки у професії та чималі досягнення. Зустріч, особисто мене, змотивувала не боятися, вірити в свою професію, наполегливо йти шляхом отриманої у навчальному закладі кваліфікації. Вважаю, що студенти-психологи були в захваті, адже у більшості з них, як на мене, зник страх , що вони не зможуть себе реалізувати у професії. Від зустрічі і хлопців лишились надзвичайно приємні враження. Хочу побажати їм нових продуктивних звершень, і дякую за змістовну зустріч!».

Катерина Куликова, студентка IV курсу педагогічного факультету:

«Нам було надзвичайно приємно поспілкуватись з випускниками, які вже реалізували себе як психологи. Це була зустріч, яка змотивувала мене на подальшу роботу у цій галузі. Ілля з задоволенням поділився своїми секретами, як розпочати з нуля і за короткі терміни знайти своє місце під сонцем. Велике дякую організаторам і учасникам. А, зокрема Іллі, успіхів у роботі, наснаги і такого ж непереборного ентузіазму».

Зінаїда Самсоненко, випускниця філологічного факультету:

 «Дякую організаторам та випускникам за те, що щедро ділитесь своїм досвідом і так любите життя. Це надихає на роботу та обрання ефективної стратегії для тих, хто ще тільки стає на свій шлях у професії. Особисто мені було цікаво почути щось для себе, адже давня мрія про роботу практичним психологом не залишає мене ще зі школи».

А ось як зустріч з рідними викладачами та сучасним студентством прокоментував сам Ілля Корнієнко  у своєму Facebook:

«Это свершилось! Состоялась тёплая встреча со студентами и преподавателями моего родного университета, во время которой я пошагово рассказал о том, что нужно сделать студенту-психологу уже сегодня, чтоб стать высококачественным специалистом.

На встрече были обсуждены такие вопросы как: Подготовка себя как будущего специалиста; Рынок труда и где я могу работать с дипломом психолога ПХДПУ?; Первые шаги в профессии; Конкуренция среди специалистов; Профилактика профессионального выгорания; Как будет развиваться профессия психолог? Что будет дальше? Наш общий прогноз.

Эта встреча дала возможность развиться новому формату взаимодействия в университете. Взаимодействия между студентами, преподавателями и выпускниками, которые стали работать по специальности, применяя на практике полученные знания, рассказывая о своём индивидуальном опыте.

Исходя из обратной связи участников встречи, данный формат необычен, ценен и востребован…».

Наостанок зустрічі кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри менеджменту освіти і практичної психології Марина Хараджи проанонсувала зустрічі ще з кількома випускниками факультету педагогіки та психології, зокрема, із присутнім на зустрічі Євгеном Колесником. Та й попередні домовленості з представниками інших факультетів нашого університету дають нам право констатувати, що вже незабаром університетську родину очікує «злива» зустрічей із яскравими та успішними випускниками університету, що неодмінно познайомлять всіх нас зі своїм особистим і професійним досвідом. Все тільки починається!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Максим Левченко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15351″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”13946,13945,13944,13943,13942,13941,13940,13939,13938,13937,13936,13935,13947,13934″]
[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Сергій Коваленко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15487″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту