У конкурсі «Дівчина-переяславка» перемогла студентка університету Наталія Котляр

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У конкурсі «Дівчина-переяславка» перемогла студентка університету Наталія Котляр

У День міста за організації міського відділу культури і туризму відбувся конкурс «Дівчина-переяславка». Цього року вп’яте. За корону головної красуні змагалися шість дівчат.

Представлення учасниць відбулося під час першого етапу конкурсу «Дефіле-знайомство». Конкурсантки дефілювали сценою, а в цей час ведучі розповідали про них глядачам. Отже: Наталія Котляр – любить природу, цінує в людях відкритість і надійність. Аліна Мисан – 11 років займається танцями, мріє відвідати багато країн світу. Ганна Ляч – любить співати українські народні пісні й зачаровує публіку своїм голосом. Тетяна Петрашова – має хобі – танці й вишивання. Любить готувати.Евеліна Деменко – танцює з чотирьох років, грає на синтезаторі, закінчила модельну школу. Вероніка Курбатова – любить спілкуватися, цінує дружбу. Мріє про престижну роботу.

Оцінювали красу, розум і здібності дівчат депутат міської ради, директор ТОВ «Медіа Груп 2000» Владислав Юденко, директор ТРК «Альта» Олег Ярмоленко, Заслужений працівник культури України Тетяна Палатна, співзасновник компанії «ХатаNET» Олександр Петруня, декан факультету фізичного виховання педуніверситету Віктор Куйбіда, перукар-стиліст салону «Імперія краси» Марія Чепіга і заступник комерційного директора групи компаній «КЛО» Олег Левченко.

За кулісами учасниці розповіли, як готувалися до конкурсу і що очікують від участі в ньому.

– Я співачка, і зазвичай беру участь у вокальних конкурсах, – зазначила Анна Ляч (18 років), яка навчається за спеціальністю музичне мистецтво в нашому педуніверситеті. – А це мені захотілося нового досвіду, нових емоцій. Протягом двох тижнів нас учили дефілювати, невимушено триматися на сцені. Цей досвід допоможе мені в майбутньому. Оскільки я часто виступаю, наряди для конкурсу в мене були. Скористалася лише послугами перукаря і візажиста.

 Я з чотирьох років займаюся танцями, спочатку була в колективі «Вольтаж», а зараз – у «Перлині». Виступи, конкурси, фестивалі – це моє життя, – розповіла Евеліна Деменко, учениця 10 класу гімназії. – Сьогодні хочу перемогти, буду старатися. Найскладнішим вважаю інтелектуальний конкурс – запитання від журі. Я закінчила курси акторської майстерності, тож сподіваюсь, що це мені допоможе. За мене сьогодні вболівають батьки, вчителі, друзі. Їхня підтримка дуже важлива.

Непростим виявився для учасниць інтелектуальний конкурс. Спочатку на сцену винесли пакунки, у яких містилися булава, вінок, буклет, «Кобзар», хлібина, рушник. Кому з дівчат який предмет дістанеться, визначили жеребкуванням. Після хвилини роздумів конкурсантки мали розповісти про нього все, що знають. Найкраще впоралася із завданням Евеліна Деменко, і, здалося, що це головна претендентка на перемогу.

А далі були запитання від журі. Легші типу «Як ви ставитесь до соцмереж?» чи «Що треба зробити, щоб Переяслав став кращим?» і досить підступні, скажімо, «Чи вірите ви в інопланетян і чи є вони серед переяславців?». Та найскладніше випробування випало Ганні Ляч. Професор Віктор Куйбіда поцікавився у дівчини, чи доводилося їй відкривати Біблію і, якщо так, то з якою метою. А потім запитав, якого кольору було яблуко в райському саду і попросив пояснити це. «Я не була там, тому не можу точно сказати», – така відповідь конкурсантки викликала оплески глядачів.

Третій конкурс був найкрасивіший – дівчата дефілювали у вечірніх сукнях.

Протягом вечора дарували свою творчість глядачам виконавці Максим Рудич, Владислав Мартинов, Анастасія Петрова, Єлизавета Маслюкова та хореографічний колектив «Вольтаж». Перемогу в конкурсі здобула Наталія Котляр (17 років), студентка фінансово-гуманітарного факультету нашого педуніверситету. На подарунок від генерального спонсора конкурсу компанії «КЛО» отримала плазмовий телевізор «PHILIPS» діагоналлю 42 дюйми.

 Не очікувала, що буду переможницею. Це мій перший конкурс, тому налаштовувалася просто на участь. Перемога стала для мене приємним сюрпризом, – зазначила Наталія після нагородження. – Усі етапи конкурсу були хвилюючими, а найскладніший, коли треба було розповісти про булаву,– зізналася вона.

Нашу розмову перервала мама дівчини: «Наташа, підійди до батька, він плаче навзрид». Неподалік стояв розчулений чоловік і втирав сльози. Голова журі Олег Левченко, зізнався, що вважав фавориткою іншу конкурсантку. Але й Наталія Котляр, на його думку, була серед найкращих.

– Якщо генеральний спонсор не був упевнений у тому, хто переможе, це підтверджує, що конкурс чесний і прозорий, – прокоментував він.

Першою віце-міс конкурсу стала Евеліна Деменко, другою віце-міс – Ганна Ляч. Корони переможницям вручив міський голова Тарас Костін. А титул «Міс глядацьких симпатій» дістався Вероніці Курбатовій. Титуловані дівчата отримали на подарунки від генерального спонсора мультимедійні акустичні системи, інші учасниці – блендери. Усіх конкурсанток винагородили квітами в коробках і презентами від компанії «ХатаNET» – сертифікатами на подарунки-враження від інтернет-магазину «Бодо».

Юлія Строчинська

Фото автора

Перейти до вмісту