Сьогодні Переяславу виповнюється 1111 років – вітання від університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сьогодні Переяславу виповнюється 1111 років – вітання від університету

ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет» вітає всіх переяславців, своїх викладачів та студентів, а також всіх тих, чиї долі і думки тісно переплетені з переяславською землею з 1111-річницею першої літописної згадки про наше місто. З днем його народження!

Всім нам сьогодні дійсно є що святкувати, бо за понад тисячолітню історію нашому місту довелося пережити чимало і складних, і славних періодів. Нині воно – одне з найбільших міст Київщини, промисловий, культурний, освітній та історичний центр.

Переяслав прекрасний, непередбачуваний, завжди гостинний. Кожен крок по його землі – крок у величну історію, крок у надзвичайну красу, крок у майбутнє. Кожен погляд на нього – погляд у самісіньке серце України, у душу нашого народу, в очі прийдешньому.

Кожен з нас дивиться на Переяслав як на свій дім, і якщо цей погляд не закінчується за межами університету, будинку чи двору – місто розквітає. І саме від кожного з нас залежить, яим воно буде.

Ми змінюємося, ми змінюємось самі, змінюємо наше місто, намагаємось робити його щодень сучаснішим, даруючи наше піклування, нашу небайдужість та турботу. А запорукою успіхів Переяслава є наша самовіддана праця та велика любов до міста, в якому ми працюємо та навчаємось, малої батьківщини багатьох з нас.

Тож нехай з року в рік зростає та процвітає наше рідне місто! Хай мир, злагода, порозуміння та достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду.

Бажаємо кожній переяславській родині жити щасливо і благополучно, бажаємо нашому місту розвитку і благоустрою, щоб кожен студент-сковородинівець, або мешканець міста, відчував тут комфорт та затишок.

З Днем народження, Переяславе! Зі святом! З Днем міста!

Перейти до вмісту