На засіданні ректорату 10 квітня 2018 року, розглядалися наступні питання:

Про створення експертних груп по аналізу відповідності освітніх програм початкової школи Державним стандартам доповів ректор університету Віктор Петрович Коцур. Було зазначено, що є перелік освітніх програм для початкової освіти («На крилах успіху», «Вальдорфська педагогіка», «Світ, в якому я живу» та інші), які потрібно проаналізувати. Було створено робочу групу по аналізу програм. До 20 квітня потрібно подати пропозиції, висновки щодо освітніх програм у Державну службу якості освіти.

Голова профспілкового комітету Сергій Анатолійович Закопайло доповів про обсяги державного замовлення вступної компанії 2018 року. Більш детально з інформацією можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України у рубриці «Громадське обговорення».

Керівник наукового відділу Діана Миколаївна Животівська повідомила про участь студентів університету у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах. Було наголошено, що всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт триватиме ще протягом квітня. Однак на сьогоднішній день (10.04.2018) маємо вже такі результати: Андрій Клименко – 3 місце зі спеціальності «Фінанси і кредит»; Алла Андросенко, студентка фінансово-гуманітарного факультету – 3 місце з напряму «Актуальні питання співпраці з ЄС»; Роман Рижик, студент факультету фізичного виховання – 3 місце зі спеціальності «Фізична культура і спорт»; Ярослав Олійник, студент історичного факультету виборов 2 місце зі спеціальності «Політологія»; Марія Вульчин, представниця природничо-технологічного факультету зайняла 3 місце зі спеціальності «Географія»; Неля Трухан, студентка філологічного факультету посіла 3 місце зі спеціальності «Українська література».

Щодо Всеукраїнської олімпіади анкети були надіслані до базових навчальних закладів до 01 березня 2018 р. згідно Положення. Проведення розпочинається з 10 квітня 2018 року. 4-6 квітня вже відбулася олімпіада зі спеціальності «Фізична культура», з результатом – 2 місце студент факультету фізичного виховання – Роман Рижик.

Про благоустрій територій університету розповів  проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Володимирович Троценко. Було оголошено, що у четвер (12 квітня) відбудеться суботник з благоустрою території навколо гуртожитків, навчальних корпусів, «Стогніївського шляху». Планується обрізка кущів і дерев, побілка дерев та бордюр.

Наостанок, про дотримання нормативно правової бази під час державної атестації студентів доповів ректор Віктор Петрович Коцур. Також було розглянуто питання про наповнення сайту університету інформацією. Зазначено, щоб до кінця тижня подати список працівників, які будуть відповідальними за цю роботу.

 

Ольга Науменко

 

 

Перейти до вмісту