Театральна студія «Broadway» у своїй новій виставі порушила важливі проблеми сучасності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Театральна студія «Broadway» у своїй новій виставі порушила важливі проблеми сучасності

Ні для кого не секрет, що календар подій нашого університету майже вщент переповнена різноманітними активностями: гостини впізнаваних та компетентних гостей, численні презентації книг, кінопокази, тренінги, курси, майстеркласи – всього й не злічити. А втім, вже багато років щосеместру в цьому календарі з’являється непересічна подія, на яку з нетерпінням очікують не лише студенти та викладачі сковородинівської альма матер, а й численні випускники, які навмисне приїздять цього дня в університет згадати свої студентські роки та перші дебюти на університетській сцені. Мова йде про такі довгоочікувані і кожного разу все більш непередбачувані театральні прем’єри від студії «Broadway».

Яких тільки вистав у доробку театральної студії не було за понад десятилітню історію її поступу: трагічні, комедійні та навіть авторські. Кожна з них, свого часу, захоплювала глядачів по-своєму. Здавалося б, чим ще можна здивувати такого вибагливого глядача, а втім для сковородинівських акторів це, видається, зовсім не стало проблемою. Увечері, 27 листопада 2019 року, в актовій залі університету вони зібрали усіх бажаючих прихильників театрального мистецтва, аби познайомити їх з сучасною та надзвичайно цікавою драматичною виставою авторства Тетяни Набродової «Ніжний ідол», у якій протягом півтори години було порушено цілу низку актуальних проблем сьогодення.

Після того як до залу зайшли останні глядачі на сцені з’явився керівник соціально-гуманітарного відділу та ведучий багатьох університетських заходів Андрій Іващенко: «Дуже приємно, що усі ми сьогодні зібралися. Уже кілька років поспіль двічі на рік відбуваються такі приємні збори в актовій залі і, насправді, починалося все з невеликої групи людей. На вистави ходили тільки студенти і викладачі, а сьогодні ми раді бачити, що в залі присутні люди, які не мають ніякого відношення до університету». Також Андрій Володимирович зазначив, що серед незвичного сьогодні і те, що студія «Broadway» від більш комічних та розважальних п’єс перейшла до трагізму, що є не менш важливим для глядача. «І, напевно, найбільший трагізм у житті кожного із нас – це бути самотнім у колі людей, бути самотнім в оточенні друзів, бути непочутим, коли ти хочеш про щось сказати. Тому сьогодні ми хочемо поговорити про байдужість, адже ми все більше і більше в процесі глобалізації забуваємо найголовніше – що великий прогрес нашої цивілізації відбувся завдяки простій речі – кожна людина хоче бути оціненою. Ми дуже часто не цінуємо тих, хто поряд з нами. У п’єсі «Ніжний ідол», можливо, і будуть деякі комічні моменти, проте театральна студія «Broadway» хоче поговорити з вами саме про людські відносини і саме про серйозні речі, ті речі, на які прийшов час звернути увагу, аби завтра не було пізно. Тому усім гарного перегляду і дякуємо, що серед буднів ви знайшли час приділити увагу одному із найдавніших мистецтв – мистецтву театру!» – розпочав виставу Андрій Іващенко, після чого, власне, і розпочалось саме дійство, яке було схожим на справжній уривок із життя наших героїв.

«Кожна людина має право бути вислуханою», – так казала Наталя (Наталія Сотник) своєму другу Юрі. За час листування вони стали ближче ніж просто друзі. Але їй цього було мало, тому вона вирішила приїхати, щоб зустрітися з ним, адже вона навіть не здогадувалась, що у нього є дружина. Але приїхала запізно – Юра покінчив із життям. Смутку Наталі не було меж, проте найбільше її розчарувало те, що вона за тисячу кілометрів почула його крик, а люди, які завжди були поряд, його сім’я, нічого дивного в його поведінці не помітили. Дружина, Ада Сергіївна (Юлія Крутяк), переймалась лише своєю популярністю серед читачів, адже була досить відомою авторкою. Її мати, Валентина Михайлівна (Ірина Безпалько), все догоджала своїй любій донечці. Що вже говорити про поведінку покійного Юри, якщо Валентина навіть зради власного чоловіка Сергія Сергійовича (Дмитро Монастирецький) не помічала. Хоча і закрутив він роман із людиною, яка частенько у них гостювала – Мариною (Карина Вавілова). Окрім проблеми подружньої зради, тут було розкрито і проблему, популярну сьогодні, яка зветься плітками. Їх епіцентром у п’єсі виступили подруги-підлабузниці Ади (Крістіна Ташоян, Інна Євпак, Дана Махмудова). Та і це ще не все – авторка п’єси привернула увагу людей і до зневажливої поведінки із прислугою, оскільки у цієї «чудової сім’ї» була власна домогосподарка Дарина (Іванна Байдак), якій теж було що сказати глядачам. Недбалі слідчі (Валентин Герасименко, Олег Гонтар), які навіть не намагались зрозуміти усю цю ситуацію, теж відіграли не останню роль у виставі.

П’єса справді видалася надзвичайно цікавою, напруженою та інтригуючою. Найцікавішим є те, що до кінця драми виявилися нові обставини смерті Юри, хоча, здавалось би, все і так зрозуміло. Що це за обставини ви можете дізнатися, переглянувши відеозвіт вистави в YouTube, якщо пропусили виставу наживо чи вкотре захочете пережити ці прекрасні миті – це дійсно варте вашого часу й уваги.

На цьому сюрпризи від наших юних акторів не закінчились. Яскравим завершенням вистави став хореографічний номер від жіночої частини колективу «Broadway», який ставила талановита студентка Наталія Сотник. Надзвичайно душевний та емоційний танець став частиною цілісної картини – атмосферної, сучасної, надзвичайно цікавої вистави «Ніжний ідол».

І як же без слова керівниці студентського театру «Broadway» Карини Вавілової – вона подякувала усім, хто розділив з ними цей вечір, за те, що підтримували та щиро аплодували акторам. Після цього Карина передала слово декану факультету фізичного виховання Віктору Куйбіді, який зголосився сказати вітальне слово. Він висловив свою любов та повагу до студентської театральної студії, подякував їм за ту справу, якою вони займаються і не обділив компліментами акторок, які стояли на сцені. На завершення Карина оголосила акторський склад п’єси та подякувала усім, хто мав відношення до створення цієї постановки.

«Репетиції вистави в цьому семестрі давалися нелегко (хоча насправді вони і не бувають легкими), адже нові люди в колективі, яких треба загартовувати, морально та фізично готувати до прем’єри, вирішувати організаторські питання. Навіть репетиції танцю давалися складно, але хочу сказати, що люди, які були поруч, стали неймовірною підтримкою та опорою. Навіть коли опускалися руки, вони не дозволяли здаватися. Тому весь Бродвей хоче подякувати людям, які робили це, ви прекрасні ♥. І звичайно дякуємо адміністрації університету на чолі з ректором університету Віктором Коцуром та соціально-гуманітарному відділу на чолі з Андрієм Іващенком. Сподіваємося, що в новому семестрі ми Вас зачаруємо, адже вся ця магія для Вас» – ділиться Карина Вавілова уже по завершенню цього насиченого чудового дня.

Відійшовши від традиційного комедійного жанру, актори «Broadway» вкотре порушили важливі проблеми сучасного світу, за що глядач їм неймовірно вдячний. Це був дійсно прекрасний вечір завдяки цим талановитим та працьовитим студентам. Ми можемо лише здогадуватися скільки сил, вільного часу та енергії кожного разу вони витрачають на ці вистави, тож спасибі вам за це і, сподіваємося, ви ще не раз порадуєте нас своєю акторською грою.

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Олександр Дронь” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15486″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ФОТОГРАФ” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання фотографій, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні фотографій з порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту