Університет відзначив День козацтва та Покрови виставкою-ярмарком та чемпіонатом зі швидкісного поїдання вареників

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет відзначив День козацтва та Покрови виставкою-ярмарком та чемпіонатом зі швидкісного поїдання вареників

Безперечно, осінь – це одна з найчарівніших, найпрекрасніших пір року. Пора, коли вся природа одягнена в різнокольорове вбрання, коли догорають останні теплі дні. У старі часи, зазвичай, у цей час люди, прибравши весь урожай до своїх осель, збирались на великий осінній ярмарок, аби похвалитися вирощеними овочами й фруктами. Відтак, завдяки традиційним старанням соціально-гуманітарного відділу університету та органів студентського самоврядування, сковородинівці, 8 жовтня 2019 року,  напередодні світлого свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Захисника Вітчизни та Дня Українського Козацтва традиційно вирішили пригадати традиції наших пращурів, і створили в закладі невимушену атмосферу веселого гамірного ярмарку.

Близько опівдня, на великій перерві, на першому поверсі головного корпусу університету розпочалася справжнісінька виставка-ярмарок страв національної кухні – чого тут тільки не було: смачненькі вареники, запашні пироги з різною начинкою, ковбаски, млинці, соковиті голубці. Як то кажуть і печене, і варене, і навіть вирощене й зроблене своїми руками. Безумовно, кожен з факультетів та його представників заздалегідь продумував, який асортимент товару запропонує до продажу, як оформить своє торгове місце, як буде закликати потенційних покупців і вражати журі відповідного конкурсу, до складу якого увійшли перший проректор Валерій Хомич, заступник голови профспілкового комітету університету Михайло Бойко та голова Студентської Ради університету Вікторія Власюк.

Варто зазначити, що чи не кожен факультет відрізнявся своєю оригінальністю, різнобарвністю образів та своїх композицій, адже усім хотілося привернути увагу саме до себе. Приміром на фінансово-гуманітарному факультеті стіл прикрашали розмаїті композиції з овочів та фруктів: «Ми з України», «Без верби та калини немає України», «Щедрі дарунки осені», «Осіння квіткова феєрія», «Щедра Переяславська родина», «Вареники від Солохи», «Мелодії осені», «Калинова Україна», «Осінній шедевр», а природничо-гуманітарний факультет здивував розкішною фото зоною з колоритними осінніми персонажами, повз які не можна було пройти повз не зробивши пам’ятної світлини. Усі були неповторними та особливими, продемонстрували свій талант та національні традиції, та врешті, як і у кожному конкурсі членами журі, попри деяку складність було визначено переможців: І місцеприродничо-технологічний факультет, ІІ місцефінансово-гуманітарний факультет, ІІІ місцепедагогічний факультет.

Крім того, у цей день відбувся довгоочікуваний щорічний чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників. Під бурхливі оплески публіки ведучий, керівник студентського бюро університету Владислав Міранович запросив за стіл охочих представників факультетів університету. У 2019 році за це звання змагалися: Фещук Олександр (ФФ), Іващенко Сергій (ПТФ), Колісник Олександр (ФФВ), Могильний Денис (ФФВ), Сорін Марк (СІФ), Усенко Артем (ФГФ), «постійний учасник, любитель поїсти» Шуба Іван (ПТФ), та окраса серед «ненажер» Кисельова Альона (ПТФ). Після пояснення ведучим учасникам незмінних правил гри (першим з’їсти всі вареники і підняти руки догори) на рахунок «три» розпочалася запекла боротьба під мотиви української пісні «Варенички», жарти ведучого й фотоспалахи друзів учасників. Вже за лічені хвилини стало відоме ім’я цьогорічного чемпіона – першокурсника соціоісторичного факультету, молодого реп-виконавця Марка Соріна. Під урочисту музику відбулася церемонія нагородження, а крім схвальних оплесків і втішних призів переможець отримав ще й «студент-пак» – банку згущеного молока, упаковку чаю та грамоту. Вже по закінченню Марк поділився з нами своїми враженнями від участі та перемоги: «Мені сподобалося, дякую організаторам за цей конкурс! Підняли статус, і я відчуваю гордість за себе та свій університет. Задоволений, неодмінно прийматиму участь у подібних заходах й надалі!».

Після цього чи не всі працівники та студенти університету під переливи гарних українських пісень залюбки купували та частувалися смаколиками кожного з факультетів. Свято тривало ще близько години, даруючи всім хороший настрій, об`єднуючи зусилля студентів абсолютно усіх груп, спеціальностей і факультетів. Усі залишилися задоволені і отримали гарний настрій. Тому проводьмо ярмарки частіше, адже у єдності наша сила!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Світлана Танана, Максим Левченко” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”6900″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”18″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Перейти до вмісту