8-9 травня – День пам’яті та примирення, 74-та річниця Перемоги у Другій світовій війні: вітання сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > 8-9 травня – День пам’яті та примирення, 74-та річниця Перемоги у Другій світовій війні: вітання сковородинівців

У ці травневі дні Україна спільно з цивілізованою Європою та світом вшановує героїзм та мужність людей, які понад сім десятиліть тому ціною своїх життів та здоров’я зуміли здобути Перемогу над жахіттями фашизму.

Професорсько-викладацький та студентський колективи ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» глибоко шанують і пам’ятають полеглих героїв, низько схиляють голови перед живими ветеранами!

Завдяки їм ми сьогодні живемо і працюємо, завдяки їх самовідданій боротьбі ми сьогодні є частиною сучасної Європи і маємо європейське майбутнє. Усім нам ці дні нагадують про подвиг і незламність духу тих, хто боровся за наше сьогодення. Хто пройшов крізь полум’я боїв, страждання й смерть, гіркоту поразок.

У нинішній турбулентний час змін та протистоянь ми пам’ятаємо та особливо цінуємо подвиг ветеранів Другої світової війни і дякуємо їм за здобуту Перемогу. Вона і сьогодні надихає нас на нові звершення, допомагає долати труднощі та впевнено рухатися вперед.

На прикрість, цю знаменну дату ми вже шостий рік поспіль вимушені зустрічати зі зброєю в руках. Та героїчний подвиг ветеранів додає нам сил і наснаги у новітній національно-визовольній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України

Нині нам усім необхідно закарбували в пам’яті уроки, які дала нам кривава й лиховісна Друга світова війна, пам’ятати про сивочолих ветеранів, дітей війни, яких нині лишилося так мало, про тих, хто загинув у концтаборах, тих, хто так і не повернувся з поля бою, чи з віком пішов у засвіти. Саме завдяки таким людям цей день увійшов в історію як День перемоги добра над злом.

Схиляємо голови перед усіма, хто воював на фронтах Другої світової війни й загинув у боротьбі за мир. Вітаємо ветеранів, учасників бойових дій, добровольців і волонтерів війни сучасної. Міцного здоров’я, довголіття, родинного благополуччя й мирного неба на головою усім нам!

Слава Україні!

Перейти до вмісту