Ректор УГСП Віталій Коцур – наймолодший керівник ЗВО в Україні: зафіксовано новий національний рекорд

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур – наймолодший керівник ЗВО в Україні: зафіксовано новий національний рекорд

Віднині Університет Григорія Сковороди в Переяславі офіційно очолює «Наймолодший ректор вищого навчального закладу в Україні» Віталій Коцур. Йому 35 років, 2 місяці та 25 днів і він оновив попередній рекорд у категорії «Людські досягнення», PL(01), №211111-0497, зафіксований Національним реєстром рекордів України. Адже Віталій Вікторович молодший за попереднього рекордсмена на три роки. Офіційне вручення сертифікату, що засвідчує новий рекорд, відбулося сьогодні, 29 грудня 2021 року, безпосередньо в університеті.

Рекорд зафіксував експерт Національного реєстру рекордів України Олег Волочков:

«На прикрість, ми не в змозі відстежувати абсолютно усі рекорди в Україні, тому цій фіксації слід завдячувати вашому колективу, який помітив та повідомив нам про це досягнення. Після оформлення заявки Експертна Рада розглянула можливість встановлення такого рекорду, перевірила усі документи, зіставила нові дані з попередньо встановленим рекордом, та прийняла рішення щодо можливості реєстрації досягнення в даній номінації.

Від імені Національного реєстру рекордів України я хотів би висловити велику повагу пану Віталію за його нове видатне досягнення, яке має стати національною гордістю, про яке нині дізнається вся Україна. Усі ми знаємо, що такі рекорди дуже складно побити – це пов’язано з тим, що досягти таких висот у такому молодому віці, зважаючи на різні обставини і вимоги МОН України до ректорів, справді нелегко. Попередній володар цього титулу, Сергій Шкарлет, тримав свій рекорд впродовж більш ніж десятиріччя. Проте час іде і з’являються нові люди, які теж досягають значних висот.

Вважаємо, що цей рекорд стане яскравим прикладом для нового покоління освітян щодо того, як досягати своїх цілей, демонструватиме, що це можливо, незважаючи на усі складнощі. Це дуже унікальний рекорд і він має зайняти свою сторінку в Книзі рекордів України. Вітаємо і пишаємося!».

Новому рекордсмену вручили сертифікат, що засвідчує його досягнення. Такий же самий сертифікат віднині зберігатиметься і в музеї університету, аби усі охочі бачили і пишалися новим досягненням закладу.

Новому рекордсмену вручили сертифікат, що засвідчує його досягнення. Такий же самий сертифікат віднині зберігатиметься і в музеї університету, аби усі охочі бачили і пишалися новим досягненням закладу.

Зазначимо, що попередній рекорд утримувався до 2020 року у Чернігівському державному технологічному університеті. Ректор очолив його у 38 років.

«Досягнення, яке ми сьогодні фіксуємо, є не лише і не так моїм, як спільним для усього нашого колективу. Це результат нашої роботи та нашої команди, яка сформувалася цьогоріч. Зміни прийшли і дійшли до нашого університету, навіть попри виклики часу, які нам доводиться долати. Нам є куди рости, є як змінюватися – ми впевнено дивимося у майбутнє, маємо певні цілі і плани. І якраз оті динамічні зміни, які потребує університет, були покликані вибором викладачів та колективу, який обрав мене ректором. Я пишаюся, що працюю у цьому колективі, бо він справами, а не словами, демонструє усім, що таке єдність. У єдності – сила, і спільно ми з впевненістю дивимося у майбутнє. Це неабияк мотивує працювати. Тому це досягнення не моє, а Університету Григорія Сковороди в Переяславі!» – зазначив наймолодший український ректор Віталій Коцур.

Коцур зізнається – мав певне передчуття, що все-таки є наймолодшим очільником закладу в Україні. Проте встановлення рекорду справді стало для нього приємною несподіванкою, фактом визнання колег, з якими він не один рік поспіль працює пліч-о-пліч. Каже, що це ніяким чином не вплине на якість роботи закладу, а додасть Університету Григорія Сковороди в Переяславі певної родзинки, яка вирізнятиме його з-поміж інших.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає нового рекордсмена, свого очільника, та бажає йому здоров’я і наснаги для нових здобутків та успіхів. Хай кращі сторінки історії закладу будуть попереду – віримо, що разом нам до снаги зробити наш заклад успішним та наповнити його новими сучасними сенсами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту